Ziemniaczane wieże z warzywami i sosem orzechowym

0
(0)

Ziemniaki obrać, pokroić na półtora centymetrowe plasterki, obtoczyć w oleju, posypać solą i pieprzem. Ziemniaki ułożyć na blaszce. Piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190oC.
Dymkę oraz liście kapusty posiekać, wrzucić na rozgrzany olej i smażyć przez 2 minuty.
Wszystkie składniki sosu dokładnie zmiksować.
Na talerzu ułożyć plastry upieczonych ziemniaków (6 – 8 sztuk). Każdego ziemniaka polać sosem, posypać warzywami oraz kolendrom. Marchew pokroić w drobną kostkę, orzeszki ziemne drobno posiekać. Gotowe ziemniaczane wieże posypać marchewką, orzeszkami ziemnymi oraz kolendrą.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0