Wieprzowina po chińsku

0
(0)

Grzyby mun namoczyć i pokroić w paseczki. Marchewkę i paprykę pokroić w zapałkę. Kiełki osączyć z zalewy.
Mięso pokroić w cienkie paseczki (najlepiej jak jest lekko zmrożone). Dodać 2 łyżki sosy teryiaki, 1/2 łyżeczki sosu chili i 1/2 łyżeczki przyprawy do potraw chińskich. Odstawić do lodówki, najlepiej na noc. Olej arachidowy rozgrzać na patelni, podsmażyć mięso i przełożyć na talerz.
Na rozgrzaną patelnię wrzucić marchewkę i groszek, po kilku minutach dodać paprykę i grzyby, na końcu kiełki. Do warzyw dodać mięso. Do wody z moczenia grzybów dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać i wlać na patelnię. Dokładnie wymieszać. Podawać z makaronem ryżowym.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0