Domowe Gotowanie

Tarta z budyniem i owocami

Autor: Renata Z. , Dodano: 15 stycznia 2015
Średnia ocena: 
/2015/01/3150-P1380713.JPG

Składniki:

Ciasto:
20 dag mąki tortowej
10 dag masła
3 dag cukru pudru
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 żółtko
2 łyżki zimnej wody
szczypta soli
Pozostałe składniki:
2 budynie malinowe
3 szkl mleka
1 galaretka owocowa
maliny
borówki

Sposób przygotowania:

Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodać masło i dokładnie posiekać, wlać 2 łyżki wody, zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny. Następnie ciasto rozwałkować, włożyć do formy, nakłuć widelcem, przykryć papierem i wsypać 2 garści suchej fasoli. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu, pozostawić do stężenia. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, zmniejszając ilość mleka. Gorący wylać na upieczone ciasto i schłodzić. Na zimny budyń ułożyć owoce i zalać tężejącą galaretką. Odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia galaretki.


Jak oceniasz ten przepis?


Bardzo słabo Słabo Średnio Dobrze Bardzo dobrze

Bardzo słabo Słabo Średnio Dobrze Bardzo dobrze

Bardzo słabo Słabo Średnio Dobrze Bardzo dobrze

Bardzo słabo Słabo Średnio Dobrze Bardzo dobrze
Kategorie:

Komentarze

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.

Poczytaj także:

Ciasteczka kawowo-orzechowe z lukrem
/2015/01/3214-1.JPG

Mąki przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło i dokładnie posiekać. Następnie dodać kawę, żółtka, likier, cukier puder, śmietanę i siekając połączyć składniki. Szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię i schłodzić przez 1/2 godziny w lodówce. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm. Foremką wycinać ciasteczka i układać na przygotowanej blaszce. Włożyć do nagrzanego […]

Skrzydełka garam masala
/2015/01/1700-Skrzydełka garam masala.jpg

Składniki marynaty wymieszać i wrzucić do niej skrzydełka. Odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Przełożyć do naczynia do zapiekania, podlać 1/2 szklanki wody i spryskać olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać do zrumienienia skórki (u mnie była to około godzina). Smacznego

Przepis z galerią
/2014/12/1263-1.png

234

Sałatka Cesar
Sałatka Cesar

Sałatka Cesar Składniki: 1 pierś z kurczaka 3 kromki chleba sałata (najlepiej lodowa lub gotowa mieszanka sałat) sos: 2 łyżeczki majonezu, 4 łyżeczki jogurtu naturalnego, sól, ząbek czosnku Wykonanie: Kurczaka pokroić w dowolne kawałki, oprószyć je solą i obsmażyć do zrumienienia. Chleb pokroić w kostkę i obsmażyć delikatnie, aż grzanki będą złociste i chrupiące. W […]

Serniczek z brzoskwiniami
/2015/01/2673-DSC04792.JPG

1. Ciasto: Wszystkie składniki zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części, 1 część owinąć folią, włożyć na 2 godziny do zamrażarki (lub na krócej, jeśli ciasto będzie twarde na tyle, by je zetrzeć na tarce).Blachę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem. Natomiast 2 część ciasta wyłożyć na blachę. 2. Masa serowa: Całe jajka utrzeć z cukrem, dodać […]

Makaron z kurczakiem
makaron z kurczakiem

Makaron z kurczakiem Szybkie danie, które w swojej prostocie zaskoczy Cię niewątpliwie niezwykłym smakiem! Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 4 Składniki: 350g dowolnego makaronu 280g suszonych pomidorów 1 podwójny filet z kurczaka 1 cebula 1 szklanka śmietany 18% 1/2 szklanki bulionu 2 łyżki oleju 1/3 łyżki gałki muszkatołowej Tarty parmezan Sól, pieprz   Przygotowanie: […]

Szaszłyki z kurczaka
Przepis tygodnia!
Szaszłyki z kurczaka
ROLADKI Z BRZOSKWINIĄ DUSZONE W WINNO-POROWYM SOSIE
Przepis miesiąca!
ROLADKI Z BRZOSKWINIĄ DUSZONE W WINNO-POROWYM SOSIE

Bądź na bieżąco. Otrzymuj powiadomienia o nowych przepisach, zapisując sie do naszego Newslettera!