Tarta z budyniem i owocami

Opublikowano
Renata Z.
/2015/01/3150-P1380713.JPG

Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodać masło i dokładnie posiekać, wlać 2 łyżki wody, zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny. Następnie ciasto rozwałkować, włożyć do formy, nakłuć widelcem, przykryć papierem i wsypać 2 garści suchej fasoli. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu, pozostawić do stężenia. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, zmniejszając ilość mleka. Gorący wylać na upieczone ciasto i schłodzić. Na zimny budyń ułożyć owoce i zalać tężejącą galaretką. Odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia galaretki.