Tarta z budyniem i owocami

Opublikowano
Renata Z.
/2015/01/3150-P1380713.JPG
Składniki: Ciasto: 20 dag mąki tortowej 10 dag masła 3 dag cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 żółtko 2 łyżki zimnej wody szczypta soli Pozostałe składniki: 2 budynie malinowe 3 szkl mleka 1 galaretka owocowa maliny borówki

Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodać masło i dokładnie posiekać, wlać 2 łyżki wody, zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny. Następnie ciasto rozwałkować, włożyć do formy, nakłuć widelcem, przykryć papierem i wsypać 2 garści suchej fasoli. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu, pozostawić do stężenia. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, zmniejszając ilość mleka. Gorący wylać na upieczone ciasto i schłodzić. Na zimny budyń ułożyć owoce i zalać tężejącą galaretką. Odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia galaretki.