Domowe Gotowanie

Schab z szybkowaru

Autor: Domowe Gotowanie , Dodano: 6 listopada 2012
Średnia ocena: 
fotolia_27692752_xs

Sposób przygotowania:

Schab z szybkowaru

Jego przygotowanie zajmuje mniej niż 1 godzinę! Podajemy z ziemniakami i warzywami ugotowanymi na parze.

 

Czas przygotowania: 50 minut

Ilość porcji: 6

Składniki:

  • 1,2 kg schabu wieprzowego bez kości
  • 300 g pieczarek marynowanych
  • 1 duża cebula (drobno posiekana)
  • 5 pomidorów (pokrojonych w ćwiartki)
  • 300 ml wody
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku (pokrojone wzdłuż na pół)
  • szczypta ziół prowansalskich
  • sól, pieprz

 

Przygotowanie:

W schabie robimy ostrym nożem 6 nacięć i wtykamy w nie pokrojony czosnek. W tym czasie rozgrzewamy oliwę w szybkowarze i obsmażamy na niej mięso na rumiano z każdej strony. Doprawiamy je ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Do szybkowaru dodajemy pomidory, cebulę, pieczarki i wodę. Gotujemy na średnim ogniu przez 25 minut. Następnie wyciągamy schab. Z szybkowaru nabieramy 2 łyżki wywaru i mieszamy je z mąką kukurydzianą. Wlewamy je z powrotem do szybkowaru i mieszamy. Gotujemy do zgęstnienia sosu. Tuż przed podaniem podgrzewamy mięso w szybkowarze z wywarem.


Jak oceniasz ten przepis?


Bardzo słabo Słabo Średnio Dobrze Bardzo dobrze

Bardzo słabo Słabo Średnio Dobrze Bardzo dobrze

Bardzo słabo Słabo Średnio Dobrze Bardzo dobrze

Bardzo słabo Słabo Średnio Dobrze Bardzo dobrze
Kategorie:

Komentarze

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.

Poczytaj także:

Quiche z cheddarem boczkiem i serkiem
/2015/01/2990-DSC09648.JPG

Ciasto: Wszystkie składniki połączyć ze sobą,zagnieść kruche ciasto,owinąć w folię włożyć na 30 minut do lodówki.Nadzienie:Ser cheddar zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać pokroić w kostkę razem z porem.Boczek pokroić w cienkie paseczki, wrzucić na suchą patelnię i smażyć do lekkiego zrumienienia,podlać 2 łyżkami oliwy wrzucić cebulę i por smażyć aż całość się […]

Mielone z kolorowym nadzieniem
/2015/01/3144-P1480152.JPG

Bułkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebule drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie, ostudzić. Do mielonego mięsa dodać cebulę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, odciśniętą bułkę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Nadzienie: Cebule posiekać i razem z pokrojoną w kostkę papryką podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dodać ugotowaną, osączoną ciecierzycę, pokrojone w kostkę jajko, blanszowany […]

Sałatka łezki z ogórkiem i koperkiem
/2015/01/2050-DSC07012.JPG

1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Przelać go zimną wodą i dobrze odsączyć. 2. Kukurydzę odsączyć z zalewy. 3. Szynkę konserwową i ogórki pokroić w kostkę. 4. Koper posiekać. 5. Podane składniki: makaron, kukurydza, ogórek, koper i szynka połączyć ze sobą dodać majonez i jogurt naturalny dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. 6. […]

Wegetariańskie szaszłyki z dipem
wegetariaskie szaszyki

Wegetariańskie szaszłyki z dipem Kto powiedział, że sezon grillowy jest tylko dla mięsożerców? Oto przepis na szaszłyki po wegetariańsku z pysznym dipem, który z pewnością zaskoczy Cię smakiem! Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 4 Składniki: 2 cukinie Żółtka papryka Czerwona papryka 2 czerwone cebule 300g tofu Oliwa z oliwek Patyczki do szaszłyków Dip: 4 […]

Indyk w zielonym sosie
/2015/01/1628-Indyk w zielonym sosie.JPG

Mięso pokroić w kostkę, obsypać przyprawami i obsmażyć. Brokuła ugotować do miękkości, odcedzić i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Dodać mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek, wlać jogurt, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Smacznego

Słodkość z jabłkami
/2015/01/2906-Słodkość z jabłkami.jpg

Ciasto: Miód i margarynę roztapiamy. Studzimy i mieszamy z pozostałymi składnikami. Wyrabiamy ciasto i dzielimy na 3 części, jedna robimy cieńszą. Kruszymy po upieczeniu i dodajemy do wystudzonych jabłek. Ciasta pieczemy w 200 stopniach do 15 minut. W formie 25/36. Jabłka: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Smażymy i pod koniec dodajemy galaretkę w proszku […]

Szaszłyki z kurczaka
Przepis tygodnia!
Szaszłyki z kurczaka
ROLADKI Z BRZOSKWINIĄ DUSZONE W WINNO-POROWYM SOSIE
Przepis miesiąca!
ROLADKI Z BRZOSKWINIĄ DUSZONE W WINNO-POROWYM SOSIE

Bądź na bieżąco. Otrzymuj powiadomienia o nowych przepisach, zapisując sie do naszego Newslettera!