Domowe Gotowanie

Roladki po śląsku

Autor: Domowe Gotowanie , Dodano: 12 lutego 2013
Średnia ocena: 
tego przepisu jeszcze nie oceniano
Roladki po śląsku

Sposób przygotowania:

ROLADKI PO ŚLĄSKU

1 kg mięsa wołowego lub wieprzowego
30 dkg dobrze uwędzonej kiełbasy
30 dkg boczku
2 cebule
2 ogórki kiszone
musztarda francuska, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

Wykonanie:
Mięso pokroić na plastry ok 2cm

wzdłuż włókien, a następnie rozbić. Posolić, oprószyć pieprzem i posmarować musztardą francuską.

Farsz:
Boczek, kiełbasę i ogórka pokroić w kostkę, zaś cebulę pokroić w piórka.Wszystko połączyć razem.Na każdy kawałek mięsa ułożyć farsz, zwinąć w roladkę i ścisnąć nitką. Roladki podsmażyć z obu stron, przełożyć do naczynia żaroodpornego, dać liść i ziele, dusić do miękkości i podlewać wodą. Z otrzymanego bulionu zrobić sos.

 

Autor przepisu: Katarzyna Toczek-Gierula


Jak oceniasz ten przepis?


Bardzo słabo Słabo Średnio Dobrze Bardzo dobrze

Bardzo słabo Słabo Średnio Dobrze Bardzo dobrze

Bardzo słabo Słabo Średnio Dobrze Bardzo dobrze

Bardzo słabo Słabo Średnio Dobrze Bardzo dobrze
Kategorie:

Komentarze

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.

Poczytaj także:

Sukces kulinarny tkwi w kuchennych szczegółach
akcesoria kuchenne - praktyczne porady ze świata gotowania

Jak często zdarza ci się wlać nieplanowaną ilość oleju do potrawy, położyć ugotowane jajko na płaskim talerzu, co kończy się zawsze tak samo – stłuczeniem, szukać w przepełnionej szufladzie potrzebnego noża, czy zastanawiać się, czy temperatura w garnku nie jest za wysoka? Ile razy dochodzisz do wniosku, że przydałoby się rozszerzyć codzienne menu o szklankę […]

Sernik na kakaowym spodzie
Sernik na kakaowym spodzie

Sernik na kakaowym spodzie CIASTO(kakaowy spód): 1 szklanka maki pszennej, 3 jajka, 15dkg margaryny, 1szklanka cukru, 3łyżki kakao, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy MASA SEROWA: 1kg tłustego sera twarogowego, 4 jajka, 1szklanka cukru, 1 budyń waniliowy lub śmietankowy(w proszku), 1cukier waniliowy Jak już kupimy składniki to zabieramy się do przygotowań […]

Warzywno-leśna uczta makaronowa
/2014/12/1311-SNV30338.JPG

Pierś kurczaka podsmarzyć razem z cebulką oraz pieczarkami na oliwie , dodać odrobinkę soli oraz przyprawę do kurczaka wedle uznania . na osobnej patelni udusić pociętą w słupki marchęwkę , pokrojone w paseczki pomidorki dodać sól na samym końcu duszenia dodać świeże pomidory pokrojone w kostkę oraz przecisnąć ząbki czosnku przez praske , zioła prowansalskie […]

Chrupiące paluszki
chrupice paluszki

Chrupiące paluszki Pożywne, domowe paluszki z rybnych filetów. Łatwe i szybkie! Odpowiednie dla dzieci powyżej: 18 miesiąca życia Składniki: 250g filetów z ulubionej morskiej ryby Łyżka kaszy kukurydzianej Łyżka tartej bułki Łyżka mielonych migdałów Jajko 2 łyżki mąki Pół cytryny Szczypta soli Olej do smażenia Przygotowanie: Filety pokrój na kawałki długości ok. 5cm i szerokości […]

Roladki z kurczaka z warzywami
fotolia_41545024_xs

Roladki z kurczaka z warzywami Wyśmienite roladki z kurczaka nadziewane papryką, pieczarkami i cebulką.   Czas przygotowania: około 45 minut Składniki: 5 pojedynczych filetów z kurczaka 0,5 kg pieczarek 3 cebule 1 papryka (najlepiej czerwona) Przygotowanie: Cienko rozbijamy filety z kurczaka i przyprawiamy z każdej strony pieprzem i solą. Kroimy warzywa: cebulę i pieczarki w […]

Spaghetti z sosem śmietanowo – czosnkowym
fotolia_40549550_xs

Spaghetti z sosem śmietanowo – czosnkowym Czosnek pod wpływem gotowania traci ostrość, więc zadowoli nawet wrażliwe podniebienie. A z pewnością dodaje potrawie wyrazistego aromatu. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji:2 Składniki: makaron spaghetti śmietana 12 lub 18% (1 szklanka) 3 ząbki czosnku kawałek sera Gouda pół łyżeczki słodkiej papryki suszonej pieprz sól Przygotowanie: Gotujemy makaron […]

Szaszłyki z kurczaka
Przepis tygodnia!
Szaszłyki z kurczaka
ROLADKI Z BRZOSKWINIĄ DUSZONE W WINNO-POROWYM SOSIE
Przepis miesiąca!
ROLADKI Z BRZOSKWINIĄ DUSZONE W WINNO-POROWYM SOSIE

Bądź na bieżąco. Otrzymuj powiadomienia o nowych przepisach, zapisując sie do naszego Newslettera!