Domowe Gotowanie

Roladki po śląsku

Autor: Domowe Gotowanie , Dodano: 12 lutego 2013
Średnia ocena: 
tego przepisu jeszcze nie oceniano
Roladki po śląsku

Sposób przygotowania:

ROLADKI PO ŚLĄSKU

1 kg mięsa wołowego lub wieprzowego
30 dkg dobrze uwędzonej kiełbasy
30 dkg boczku
2 cebule
2 ogórki kiszone
musztarda francuska, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

Wykonanie:
Mięso pokroić na plastry ok 2cm

wzdłuż włókien, a następnie rozbić. Posolić, oprószyć pieprzem i posmarować musztardą francuską.

Farsz:
Boczek, kiełbasę i ogórka pokroić w kostkę, zaś cebulę pokroić w piórka.Wszystko połączyć razem.Na każdy kawałek mięsa ułożyć farsz, zwinąć w roladkę i ścisnąć nitką. Roladki podsmażyć z obu stron, przełożyć do naczynia żaroodpornego, dać liść i ziele, dusić do miękkości i podlewać wodą. Z otrzymanego bulionu zrobić sos.

 

Autor przepisu: Katarzyna Toczek-Gierula


Jak oceniasz ten przepis?


Bardzo słabo Słabo Średnio Dobrze Bardzo dobrze

Bardzo słabo Słabo Średnio Dobrze Bardzo dobrze

Bardzo słabo Słabo Średnio Dobrze Bardzo dobrze

Bardzo słabo Słabo Średnio Dobrze Bardzo dobrze
Kategorie:

Komentarze

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.

Poczytaj także:

Pierś z kaczki z konfiturą z czerwonej cebuli i mango
fotolia_33964888_xs

Pierś z kaczki z konfiturą z czerwonej cebuli i mango Aromatyczna i krucha pierś z kaczki to doskonały pomysł na uroczysty obiad i niebanalne danie w nowej odsłonie.   Czas przygotowania: 150 minut Ilość porcji: 2 Składniki: 150g piersi z kaczki 80g cebuli czerwonej 30g mango 10g cukru 20 ml konfitury z pigwy ocet winny […]

Domowy przepis na barszcz czerwony
barszcz z uszkami

Przedstawiamy przepis na wigilijny domowy barszcz czerwony. Tradycyjną wigilijną zupą jest barszcz czerwony z grzybami, podawany z uszkami smakuje wyśmienicie. Składniki: 1 kg buraków 50 g suszonych borowików lub podgrzybków   1 marchewka (120 g) 1 pietruszka (70 g) 40 g selera korzeniowego 30 g białej części pora 1 cebula (70 g) 2 ząbki czosnku […]

Sałatka curry z mandarynkami
/2015/01/2691-DSC04411.JPG

1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju z dodatkiem przyprawy curry (3 łyżeczki) . 2. Por pokroić na pół plasterki, mandarynki obrać, podzielić na cząstki i każdą cząstkę przekroić na pół. 3. Kukurydzę odsączyć. 4. Sałatę lodową pokroić na małe kawałki (najlepiej rwać rękoma). 5. Wszystkie składniki: pierś z kurczaka w […]

Gruszkowe pobudzenie
drink grpo

Gruszkowe pobudzenie   Potrzebujesz: 40ml Absolut Pears 120ml Sprite’a Lód Cytryna/limetka   Przygotowanie: Wlej do szklanki alkohol, następnie dorzuć kilka kostek lodu. Drinka uzupełnij Sprite’em. Serwuj z cząstkami cytryny/limetki  

Babeczki czekoladowe
Babeczki czekoladowe

Babeczki czekoladowe Niezawodny i szybki sposób na przygotowanie smacznych babeczek. Można dodać kawałki czekolady. Czas przygotowania: ponad 20min. Ilość porcji: 12 babeczek   Składniki: 2 szklanki mąki 1 szklanka mleka (może być jogurt) 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki kakao naturalnego 1/2 szklanki […]

FISSLER – Na Świecie
fissler_na_swiecie

7 spółek córek, Sprzedaje w ponad 70 krajach świata Kontynuacja ekspansji: Założenie nowych spółek córek w Japonii, na Taiwanie oraz w Hong Kongu w roku 2008 Dobrze przygotowani na przyszłość Otwarcie sklepu w Luksemburgu, 2008 rok   FISSLER W POLSCE

Szaszłyki z kurczaka
Przepis tygodnia!
Szaszłyki z kurczaka
ROLADKI Z BRZOSKWINIĄ DUSZONE W WINNO-POROWYM SOSIE
Przepis miesiąca!
ROLADKI Z BRZOSKWINIĄ DUSZONE W WINNO-POROWYM SOSIE

Bądź na bieżąco. Otrzymuj powiadomienia o nowych przepisach, zapisując sie do naszego Newslettera!