Pikantna pasta do pieczywa

0
(0)

Pikantna pasta do pieczywa

Oryginalne połączenie smaków, ciekawa alternatywa na śniadanie.

Czas przygotowania: 15 minut (plus godzina na chłodzenie)

Ilość porcji: 5

Składniki:

  • 30dag pieczonej lub gotowanej cielęciny
  • 5dag ostrego żółtego sera
  • 1 konserwowa papryka
  • Łyżka marynowanego zielonego pieprzu
  • Łyżka posiekanych listków kolendry
  • Dwie-trzy łyżki majonezu
  • Łyżeczka przyprawy z suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem
  • Dwa plastry suszonych pomidorów
  • Pieprz biały
  • Pieprz cayenne
  • Sól

Przygotowanie:

Pokrój cielęcinę na nieduże kawałki i zmiel wraz z pomidorami, następnie starannie wymieszaj z drobno startym serem, zielonym pieprzem, przyprawą z suszonych pomidirów i drobno posiekaną papryką i kolendrą. Dodaj majonez i dopraw do smaku białym pieprzem i cayenne oraz nie wielką ilością soli. Gotową pastę wstaw na godzinę do lodówki aby smaki się przegryzły.

SMACZNEGO!!!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0