Pikantna pasta do pieczywa
Oryginalne połączenie smaków, ciekawa alternatywa na śniadanie.
Czas przygotowania: 15 minut (plus godzina na chłodzenie)
Ilość porcji: 5
Składniki:
- 30dag pieczonej lub gotowanej cielęciny
- 5dag ostrego żółtego sera
- 1 konserwowa papryka
- Łyżka marynowanego zielonego pieprzu
- Łyżka posiekanych listków kolendry
- Dwie-trzy łyżki majonezu
- Łyżeczka przyprawy z suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem
- Dwa plastry suszonych pomidorów
- Pieprz biały
- Pieprz cayenne
- Sól
Przygotowanie:
Pokrój cielęcinę na nieduże kawałki i zmiel wraz z pomidorami, następnie starannie wymieszaj z drobno startym serem, zielonym pieprzem, przyprawą z suszonych pomidirów i drobno posiekaną papryką i kolendrą. Dodaj majonez i dopraw do smaku białym pieprzem i cayenne oraz nie wielką ilością soli. Gotową pastę wstaw na godzinę do lodówki aby smaki się przegryzły.
SMACZNEGO!!!