Pasztet ze śliwką

0
(0)

1.
Kaszę gryczaną ugotować w lekko osolonej wodzie i zostawić do wystudzenia, zimną zmielić maszynką.
2.
Fileta z kurczaka i wątróbkę umyć i zmielić maszynką. Cebulę dokładnie obrać, pokroić na mniejsze części i również zmielić.
3.
Wszystkie składniki wymieszać dodać: majeranek, jajko, bułkę tartą, mąkę pszenną, vegete doprawić do smaku solą i pieprzem.
4.
Śliwki suszone pokroić bardzo drobno dodać do masy mięsnej. Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do tortownicy o wymiarach 30x11cm (tortownice wyłożyć papierem do pieczenia). Piec około 70 minut w temperaturze 180 stopni.
5.
Ja dodatkowo zrobiłam pasztet w foremce serduszko:)
6.
Smacznego:)

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0