Mini tarty z puszystą masą
Delikatny i kruchy zarazem deser dla całej rodziny. Bardzo prosty w przygotowaniu, nawet dla niedoświadczonego kucharza.
Czas przygotowania: 30 minut (plus czas chłodzenia)
Ilość porcji: 8
Składniki:
- 500g truskawek
- 4 jajka
- Łyżka cukru
- Łyżka cukru waniliowego
- 300g serka mascarpone
- Spody do babeczek z kruchego ciasta
- Dowolna dekoracja
Przygotowanie:
Truskawki umyj i pokrój na połówki lub ćwiartki.
Utrzyj żółtka z cukrem pudrem i kremem waniliowym na puszysty krem.
Dodaj serek mascarpone i dokładnie wymieszaj.
W miseczce ubij białka z jaj na sztywną pianę.
Następnie dokładnie i powoli połącz ją z serową masą.
Powstały krem dokładnie rozprowadź na spodach babeczek z kruchego ciasta.
Na wierzchu babeczek ułóż kawałki truskawek.
Wszystkie gotowe babeczki włóż na godzinę do lodówki.
Przed podaniem udekoruj.
SMACZNEGO!!!