Domowe Gotowanie

Mielone z kolorowym nadzieniem

Autor: Renata Z. , Dodano: 14 stycznia 2015
Średnia ocena: 
/2015/01/3144-P1480152.JPG

Składniki:


40 dag mięsa mielonego z łopatki
1/2 bułki kajzerki
1 średnia cebula
1 jajko
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
1 łyżka oliwy
bułka tarta
olej do smażenia
Nadzienie:
1/2 średniej cebuli
1 łyżka oliwy
1/4 papryki
1 jajko na twardo
3-4 łyżki ugotowanej ciecierzycy
3-4 liście jarmużu
2-3 łyżki tartego żółtego sera
pieprz
sól
sos sojowy

Sposób przygotowania:

Bułkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebule drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie, ostudzić. Do mielonego mięsa dodać cebulę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, odciśniętą bułkę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Nadzienie: Cebule posiekać i razem z pokrojoną w kostkę papryką podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dodać ugotowaną, osączoną ciecierzycę, pokrojone w kostkę jajko, blanszowany jarmuż, starty żółty ser. Doprawić do smaku pieprzem i sosem sojowym. Z mięsa formować placuszki, nakładać porcje farszu i dokładnie zlepić formując okrągłe kotleciki. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano


Jak oceniasz ten przepis?


Bardzo słabo Słabo Średnio Dobrze Bardzo dobrze

Bardzo słabo Słabo Średnio Dobrze Bardzo dobrze

Bardzo słabo Słabo Średnio Dobrze Bardzo dobrze

Bardzo słabo Słabo Średnio Dobrze Bardzo dobrze
Kategorie:

Komentarze

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.

Poczytaj także:

Zupa serowa
fotolia_24198313_xs

Zupa serowa   Bardzo sycąca i prosta w wykonaniu. Zupę serową najczęściej podajemy z grzankami lub pieczywem czosnkowym.  Składniki: 1 l bulionu z kostki (drobiowy lub wieprzowy 200 g szynki 150 g serka topionego 4 łyżki groszku z puszki 1 cebula 2 ząbki czosnku posiekana natka pietruszki sól pieprz łyżka oleju grzanki Przygotowanie: Cebulkę pokroić […]

Fantazyjna drożdzówka
/2015/01/1718-fantazyjna drozdzowak.png

Wyrobić ciasto drożdżowe.Podzielić na trzy części do jednej dodac kakao.Dwie zostawić białe Odstawić do wyrośniecia.Gdy ciasto urosnie rozwałkowac brązowe rozłożyć rodzynki i zwinąc w roladę.Drugie białe rozwałkowac rozłożyc mase makową zwinąc w roladę.I trzecie białe rozwałkowac rozłożyć ananaskii kandyzowane zwinąć w roladę.Zapleść wszystkie trzy rolady w warkocz.Ułożyć w dużej keksówce ,posmarować żółtkiem i odstawić jeszcze […]

Tiramisu
tiramisu

Tiramisu Niezawodny i prosty przepis na pyszny deser, który na pewno Cię zaskoczy! Czas przygotowania: 20 minut (plus 2 godziny na chłodzenie) Ilość porcji: 10 Składniki: 50dag  serka mascarpone 200ml mocnego naparu kawy 5 żółtek 100ml śmietanki kremówki 25dag biszkoptów 100ml rumu lub koniaku 5 łyżek cukru pudru 3 łyżki gorzkiego kakao/ gorzkiej czekolady   […]

Aromatyczne jabłka faszerowane różaną marmoladą
faszerowane jablka

Aromatyczne jabłka faszerowane różaną marmoladą Pyszne połączenie smaków, ubrane w oryginalną całość. Aromat jabłek przeplata się ze smakiem domowej marmolady z dzikiej róży, a całość dopełnia pyszny sos jogurtowy. Czas przygotowania: ok. 20 minut Ilość porcji: 4 Składniki: 40g naturalnego ryżu 60g wody 80g półtłustego twarogu 30g posiekanych orzechów laskowych 60g miodu kwiatowego 1 jajko […]

Lasagne
lasagne

Lasagne Lasagne to sycące danie z makaronu, które łatwo się porcjuje i smakuje praktycznie każdemu. Lampka wina doskonale pasuje do tego dania. Czas przygotowania: ponad 60 min. Ilość porcji: 4 Składniki: ok. 12 płatków lasagne 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 25 dag mielonego mięsa 25 dag pomidorów (lub z puszki) 2 marchewki pół selera […]

Przegrzebki w sosie truflowym
przegrzebki

Przegrzebki w sosie truflowym Przegrzebki wśród owoców morza są jak polędwica wśród mięs: proste w przygotowaniu i z pewnością skazane na powodzenie. Wypróbuj przepis prosto z kuchni najlepszych restauracji świata! Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 6 Składniki: 36 przegrzebków 500ml bulionu drobiowego 100g masła Łyżeczka pasty truflowej Oliwa z oliwek Szczypiorek Przygotowanie: Wyjmij przegrzebki […]

Szaszłyki z kurczaka
Przepis tygodnia!
Szaszłyki z kurczaka
ROLADKI Z BRZOSKWINIĄ DUSZONE W WINNO-POROWYM SOSIE
Przepis miesiąca!
ROLADKI Z BRZOSKWINIĄ DUSZONE W WINNO-POROWYM SOSIE

Bądź na bieżąco. Otrzymuj powiadomienia o nowych przepisach, zapisując sie do naszego Newslettera!