Domowe Gotowanie

Mielone z kolorowym nadzieniem

Autor: Renata Z. , Dodano: 14 stycznia 2015
Średnia ocena: 
/2015/01/3144-P1480152.JPG

Składniki:


40 dag mięsa mielonego z łopatki
1/2 bułki kajzerki
1 średnia cebula
1 jajko
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
1 łyżka oliwy
bułka tarta
olej do smażenia
Nadzienie:
1/2 średniej cebuli
1 łyżka oliwy
1/4 papryki
1 jajko na twardo
3-4 łyżki ugotowanej ciecierzycy
3-4 liście jarmużu
2-3 łyżki tartego żółtego sera
pieprz
sól
sos sojowy

Sposób przygotowania:

Bułkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebule drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie, ostudzić. Do mielonego mięsa dodać cebulę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, odciśniętą bułkę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Nadzienie: Cebule posiekać i razem z pokrojoną w kostkę papryką podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dodać ugotowaną, osączoną ciecierzycę, pokrojone w kostkę jajko, blanszowany jarmuż, starty żółty ser. Doprawić do smaku pieprzem i sosem sojowym. Z mięsa formować placuszki, nakładać porcje farszu i dokładnie zlepić formując okrągłe kotleciki. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano


Jak oceniasz ten przepis?


Bardzo słabo Słabo Średnio Dobrze Bardzo dobrze

Bardzo słabo Słabo Średnio Dobrze Bardzo dobrze

Bardzo słabo Słabo Średnio Dobrze Bardzo dobrze

Bardzo słabo Słabo Średnio Dobrze Bardzo dobrze
Kategorie:

Komentarze

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.

Poczytaj także:

Karkówka duszona w kawie
/2015/01/2996-DSC09376.JPG

Karkówkę opłukać pod bieżącą wodą osuszyć ręcznikiem papierowym,pokroić na plastry oprószyć uniwersalną przyprawą do mięs. W rondlu rozgrzać masło, zrumienić z każdej strony mięso,dodać pokrojoną cebulę dowolnie jak kto lubi oraz pokrojone na plasterki ząbki czosnku,wlać około 3/4 szklanki wody i zaparzoną mocną kawę,przykryć garnek i dusić wszytko razem około 40 minut-aż mięso będzie miękkie.Wtedy […]

Szybkowar: wspaniały sposób na zdrowe i szybkie gotowanie!!!
garnek2

Szybkowar: wspaniały sposób na zdrowe i szybkie gotowanie!!! W ciągu kilku ostatnich lat na świecie zapanowała moda na zdrowe odżywianie. Wielu osobą kojarzy się ona z godzinami spędzanymi w kuchni i daniami bez smaku. Nic bardziej mylnego! Wystarczy zainwestować w praktyczny szybkowar, aby cieszyć się smakiem potraw i zaoszczędzonym czasem! Mogłoby wydawać się, że szybkowar […]

Tort waniliowy
tort waniliowy

Tort waniliowy Pyszny, aksamitny tort o wyrazistym waniliowym smaku oczaruje Ciebie i Twoich gości. Czas przygotowania: ok. 1,5 godziny Ilość porcji: 15 Składniki: Biszkopt: 5 jajek 125g cukru Sok z cytryny Łyżeczka proszku do pieczenia   Krem: 400g białej czekolady 600g naturalnego serka homogenizowanego Laska wanilii 4 łyżeczki żelatyny 1/2 litra śmietany kremówki 125g cukru […]

Tortille z kurczakiem
/2015/01/1580-DSCN2812.JPG

Kurczaka pokroić w grubsze plastry, obsypać przyprawą do gyrosa i obsmażyć na rozgrzanej patelni. Tortille zrumienić z jednej strony, posmarować ketchupem, posypać startym serem i drobno posiekaną cebulką. Kurczaka pokroić w paski, ułożyć na tortilli i zwinąć. Obsmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor i pokroić w paski. Można podawać na ciepło i na zimno. […]

Ancymonki – cynamonowe ślimaczki nie z tej ziemi!

1. Z drożdży, 2 łyżek cukru, 2 łyżek mąki i 1/2 szklanki letniego mleka wyrobić zaczyn, a potem odstawić do wyrośnięcia. 2. Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, sól, resztę mleka i wyrośnięty zaczyn, a następnie wyrobić. 3. Do ciasta dodać roztopioną Kasię i znów wyrobić na gładką masę, aż pojawią się bąble powietrza. Odstawić […]

Spaghetti
spaghetti

Spaghetti Tradycyjne włoskie danie znane na całym świecie. Uracz podniebienie delikatnym sosem z aromatyczną bazylią i parmezanem. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 4 Składniki: 500g makaronu spaghetti 2 łyżki koncentratu pomidorowego 100ml wytrawnego białego wina 4 łyżki oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku 12 pomidorków koktajlowych 10 listków świeżej bazylii Świeżo starty parmezan lub […]

Szaszłyki z kurczaka
Przepis tygodnia!
Szaszłyki z kurczaka
ROLADKI Z BRZOSKWINIĄ DUSZONE W WINNO-POROWYM SOSIE
Przepis miesiąca!
ROLADKI Z BRZOSKWINIĄ DUSZONE W WINNO-POROWYM SOSIE

Bądź na bieżąco. Otrzymuj powiadomienia o nowych przepisach, zapisując sie do naszego Newslettera!