Makaron z niebieskim serem pleśniowym
Szybko nie zawsze znaczy bez wyobraźni! Proste, pyszne i oryginalne danie dla każdego wielbiciela nietypowych smaków. Przekonaj się!
Czas przygotowania: 20 minut
Liczba porcji: 4
Składniki:
- Opakowanie dowolnego makaronu
- 15 dag pomidorków koktajlowych
- 15 dag niebieskiego sera pleśniowego
- 15 dag liści szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki masła
- Cebula
- Gałka muszkatołowa
- Sól, pieprz
- Łyżka oliwy do gotowania
Przygotowanie:
W osolonym wrzątku z odrobiną oliwy ugotuj al dente ulubiony makaron. W czasie gdy makaron się gotuje, opłucz i pokrój szpinak. Czosnek i cebulę obierz, następnie drobno posiekaj. Na maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj szpinak i przyprawy. Duś 2 minuty, następnie dodaj pokrojone pomidorki. Ugotowany makaron wymieszaj z podduszonym szpinakiem i przed podaniem posyp pokruszonym serem pleśniowym.
SMACZNEGO!!!