Hiszpańska tortilla

0
(0)

Hiszpańska tortilla

Genialne danie rodem z gorącej Hiszpanii. Niespotykanie proste a jednocześnie niesamowicie bogate smakiem. Spróbuj!

Czas przygotowania: 20 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:

  • 1 szklanka oleju
  • 3 duże ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę
  • 1 mała cebula, drobno posiekana
  • 3 jajka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Łyżka gruboziarnistej soli

 

Przygotowanie:

Rozgrzej na dużej patelni olej, wrzuć pokrojone ziemniaki i smaż przez ok. 10 minut, aż będą miękkie w środku. Pod koniec smażenia dodaj cebulę. Odcedź ziemniaki i cebulę, przełóż je na papier (wchłonie on cały tłuszcz). Jajka wymieszaj z solą, dodaj do nich ziemniaki i cebulę. Całość przełóż na rozgrzaną patelnię, na małą ilość oliwy z oliwek. Smaż z obu stron ok. 6 minut, przewracając co każdą minutę na drugą stronę.

SMACZNEGO!!!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0