Guacamole z grzankami

0
(0)

Guacamole to meksykańska pasta na bazie awokado. Świetnym dodatkiem będzie kolendra, oliwa z oliwek i limonka.

Czas przygotowania: 30 minut

Składniki:

1 awokado
1 mała cebulka
1 łyżka soku z limonki
1 łyżka posiekanej kolendry
2-3 łyżki oliwy z oliwek
1/2 ząbka czosnku
pieprz
sól
bagietka (pokrojona i zgrillowana)
1/2 posiekanej, czerwonej papryczki chilli

Przygotowanie:

Awokado obieramy i wycinamy pestkę. Skrapiamy sokiem z limonki i dokładnie rozgniatamy widelcem. Cebulkę drobno siekamy, czosnek także. Dodajemy to wraz z oliwą z oliwek i posiekaną kolendrą do awokado i dokładnie mieszamy. Smarujemy zgrillowane pieczywo pastą i posypujemy chilli. Możemy także dodać mozzarellę i pomidora w plasterkach.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0