Domowy przepis na pieczonego pstrąga

0
(0)

Przedstawiamy domowy przepis na pieczonego pstrąga

Ilość porcji: 2

Składniki:

2 pstrągi lub inna dowolna ryba
6 plasterków masła
1 cytryna
Pęczek koperku
Sól
Pieprz cytrynowy

Przygotowanie:

Oczyszczone pstrągi skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem cytrynowym wewnątrz i na zewnątrz. Odstawić na 30 minut.
Następnie ułożyć na folii. Rybę z góry ponacinać w kilku miejscach.
Do wewnątrz ryb włożyć po 2 plastry cytryny i masła. Włożyć też koperek.
W nacięte miejsca ryb też włożyć troszkę masła.
Zawinąć w folię i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st i piec około 25 minut. Pod koniec rozchylić folię aby ryba się ładnie przypiekła.
Do wnętrza ryb można również włożyć plasterki czosnku. Pstrąga można także upiec na grillu.

SMACZNEGO!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0