Cytrynowo- orzechowy torcik

0
(0)

Wykonanie:
Biszkopt orzechowy:
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy żółtka, mąkę, orzechy i bułkę tartą, proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy i pieczemy w tortownicy o śr. 24cm do 30 minut w 180 stopniach. Przekrawamy na pół.
Biszkopt jasny:
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy żółtka, mąkę pszenną , proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy i pieczemy do 30 minut w 180 stopniach.
Masa cytrynowa:
Masła ucieramy z sokiem z cytryny i cukrem pudrem na puch.
Przełożenie:
Biszkopt orzechowy- połowa masy- biszkopt jasny- reszta masy- biszkopt orzechowy- polewa- dekoracja posypką i bezikami

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0