Ciasto z rurkami

0
(0)

Biszkopt orzechowy:
Białka ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę proszek do pieczenia, orzechy i bułkę tartą. Lekko mieszamy, dzielimy na 2 części i pieczemy w 180 stopniach na blasze 25/36 przez 30 minut.
Masa z serków:
Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, do serków dodajemy tężejące galaretki cytrynowe. Do 1/3 masy dodajemy kakao. Masy wykładamy na ciasto jak zaczną tężeć.
Rurki z kremem przygotowujemy według mojego przepisu, ale z połowy porcji robimy ciasto, krem z całej porcji.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt orzechowy- krem który zostanie z rurek- układamy rurki z niewielkimi przerwami-masa z serków bez kakao- masa z serków z kakao

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0