Cannelloni
Pyszne włoskie danie, idealne na romantyczną kolację!!!
Czas przygotowania: 1 godzina
Ilość porcji: od 6 do 8
Składniki:
- 1 opakowanie makaronu cannelloni
- 60 dag mielonego mięsa mielonego
- 35 dag żółtego sera
- Puszka groszku
- 500 ml przecieru pomidorowego
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- Oliwa
- Przyprawa do mięsa mielonego
- Zioła prowansalskie
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
Posiekaj cebulę i czosnek, następnie podsmaż na oliwie. Dodaj mięso, dopraw je i smaż przez około 10 minut. Wlej 1/4 szklanki przecieru i duś pod przykryciem przez kolejne 10 minut. Groszek odcedź i wymieszaj z mięsem. Całość wystudź. Cannelloni nadziej farszem i włóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, następnie zalej resztą przecieru i posyp startym serem. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C i piecz przez 45 minut.
SMACZNEGO!!!