Cannelloni

0
(0)

Cannelloni

Pyszne włoskie danie, idealne na romantyczną kolację!!!

Czas przygotowania: 1 godzina

Ilość porcji: od 6 do 8

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu cannelloni
  • 60 dag mielonego mięsa mielonego
  • 35 dag żółtego sera
  • Puszka groszku
  • 500 ml przecieru pomidorowego
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • Oliwa
  • Przyprawa do mięsa mielonego
  • Zioła prowansalskie
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Posiekaj cebulę i czosnek, następnie podsmaż na oliwie. Dodaj mięso, dopraw je i smaż przez około 10 minut. Wlej 1/4 szklanki przecieru i duś pod przykryciem przez kolejne 10 minut. Groszek odcedź i wymieszaj z mięsem. Całość wystudź. Cannelloni nadziej farszem i włóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, następnie zalej resztą przecieru i posyp startym serem. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C i piecz przez 45 minut.

SMACZNEGO!!!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0